Olen jo pitkän aikaa haaveillut oman nukkekotini rakentamisesta. Vuodenvaihteen jälkeen löytyi vihdoin intoa ja aikaa - ja harrastus onkin vienyt mennessään. Olen viettänyt paljon aikaani erilaisilla nukkekotisivustoilla ja miniatyyrinettikaupoissa. Minua nauratti lukea erään harrastajan kommentti: työt haittaavat harrastamista. Niinpä!

Tässä blogissa kerron, miten nukkekotini edistyy. Olen vähän malttamaton luonne, mutta yritän rakentaa taloa hitaasti ja maltillisesti, siten, että siitä tulisi oikeasti pitkäaikainen projekti. Tammikuun innossa homma on tietysti vähän revennyt käsistä, mutta ehkäpä alkuinnostus tästä pikkuisen laantuu.

Nukkekotini tulee olemaan käsityön ja ostotavaroiden kursailematon yhdistelmä. Kauniita huonekaluja en osaa itse valmistaa, joten niitä ostelen pikkuhiljaa. Mutta kaikkea pientä ja kivaa yritän itse väkertää.

Tervetuloa seuraamaan Villa Ruusun syntyä! Mielelläni otan kommentteja ja neuvoja vastaan!

359975.jpg
Tilasin itse koottavan ja maalattavan talon Gepettolta. Talo on mdf-levyä. Harjoittelin sen kokoamista. Helppoa on. Taloon tulee kolme isoa huonetta. Ullakolle makuuhuone, keskikerrokseen yhdistetty työ- ja olohuone ja alakertaan keittiö ja ruokasali.
359969.jpg
Seinät kaipaavat kipeästi maalia. Ostin Tiimarista akryylivärejä ja vietin yhden viikonlopun ulkoseinien parissa. Rentouttavaa!
359970.jpg
Katosta tulee pikimusta. Yhden lattian maalasin valkoiseksi, mutta muut saavat parketin pintaansa.
359974.jpg
Tällä viikolla olen päässyt sisäseinien pariin. Keittiöstä tulee oranssi-valko-ruudullinen ja makuuhuoneesta romanttisen pinkki. Tapetiksi kelpuutin Tiimarista ostamani paperin.
359973.jpg
Makuuhuoneen tapetti on minusta vastustamatonta! Koska talolla pitää olla nimikin, tapetti toimi oivallisena inspiraationa. Niinpä syntyi Villa Ruusu.
359972.jpg
Miniatyyrimaailmassa olen huomannut, että sormeni ovat nakit. Askarteleminen on kuitenkin rentouttavaa puuhaa. Haluan keittiön olevan täynnä värikkäitä ruokia. Siispä muovailin kaikenlaista tilpehööriä huoneenlämmössä kovettuvasta massasta. Maalikerroksen saavat myöhemmin pintaansa.
359966.jpg
Ensimmäiset kalusteeni ostin Kaisaniemen Sinooperista. Talon omistaja on ammatiltaan kirjailija ja kääntäjä. Hän ei kuitenkaan vielä hetkeen pääse muuttamaan taloon poikansa kanssa.